Oddvars vinter

Oddvar har satt sine lange bein i mange hager og anlegg. Sommers tid er han å se på en gressklipper eller med hekksaks i armene. Eller med spaden i aksjon for å plante trær og busker. Kanskje han anlegger plen – ruller ut ferdigplen eller sår plenfrø – eller griper greinsaksa for å utføre beskjæring. Grønt anlegg og grønt vedlikehold har vært altmuligmannen Oddvars arbeidsfelt i mange år.

Nå i desember er det ikke så stort behov for plenklipping eller klipping av hekk, og kampen mot ugraset har gått inn i årviss våpenhvile. Alt hviler og venter på neste sesong, ute i hagene og inne på lageret.  En av utfordringene for et hagesenter/planteskole er å kunne beholde arbeidskraft gjennom de månedene det ikke finnes «grønn aktivitet». 20181206_13482820181206_134958Det er ingen hemmelighet at Oddvar er glad i å pynte til jul. Men selv om han bruker en del tid på å montere lys og plassere nisser, så har han tross alt ledig kapasitet… 😀
20181206_140635
For å ha flere arbeidsoppgaver om vinteren, har bedriften inngått avtaler om brøyting og strøing. Både næringsliv og private skal betjenes i vinter, og Oddvar er ute på jomfruelig snø for å prøve nytt utstyr. Han skal dele på brøytearbeidet med andre her på bruket, men er førstemann ut. Hammer planteskole har gått til anskaffelse av brøyteredskap som egner seg godt for snørydding der det ikke er plass til store traktorer – som gangveier, små parkeringsplasser, fortau osv. Oddvar rager godt i traktor, men smetter også fint inn i en minihjullaster – så han har universalstatus…!
20181206_125647

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s