Førjulstrivsel

I skrivende stund er det ikke akkurat gnistrende førjulsstemning i form av snødekt landskap her hos oss. Det regner, blåser og uler litt, er ganske grått….mer normalt for årstiden, dette, kan man kanskje si! Lett gjenkjennelig desembervær, det må innrømmes. Det forhindrer ikke at hodene våre er innstilt på hvit jul – og det er det da fortsatt sjanser for at vi får.

I mellomtiden turer vi ufortrødent fram med tente lys, granbar, kransbinding og pepperkaker. Førjulsstemningen kan nemlig ingen ta fra oss. Den er en innpodet, ryggmargsfestet understrøm som bryter overflaten en gang i november, og drar på med full kraft i det vi entrer desember. Herlig!

Samme førjulsfaktor gjør seg kraftig gjeldende i butikken i disse dager. Vi legger stor vekt på trivsel og hyggelig stemning, og ønsker at våre kunder skal føle det er verdt bryet å gjøre en ekstra vending for å komme ut på bygda og handle hos oss.

Her er det full konsentrasjon….

Sissel, Ellen og Heidi har jobbet hardt ute i hagesenteret og planteskolen i høst, alle planter er tatt vare på for vinteren. I desember fylles dagene med en litt annen type
aktiviteter enn kassekjøring og pakking av trær og busker – for å si det mildt. Nå fungerer de samme damene som kransebindere og dekoratører, og produserer dørkranser, gravpynt, sammenplantinger og andre juledekorasjoner. Til tross for at det er noe de har drevet med i mange år, er det ikke av veien med litt faglig «input» og inspirasjon. Heldig, da, at vi kjenner en dyktig blomsterdekoratør som besøker oss og drysser kunnskap over oss nærmest for moro skyld. Å ha evnen til å sette sammen blomster, bånd, pynt, grønne greiner og annet «stæsj» på en harmonisk og lekker måte, er kanskje til en viss grad medfødt – men det viktigste er likevel trening og kjennskap til teknikker.

For mange er slike aktiviteter en viktig del av juleforberedelsene og trivselen i adventstiden, og hvert år har vi gleden av å invitere til hyggekvelder i butikklokalene. Da står utstyr og materialer til disposisjon, og så hjelper vi til med veiledning. Granbar, mose, glitter og varm gløgg fyker rundt mellom flittige fingre, og så følger man sitt hjerte hva angår visuelt uttrykk: Bling-bling er like riktig som naturnært eller minimalistisk. Julefølelse kan være så mangt, og kan komme til uttrykk på forskjellige måter. Men se her, viktig melding: Å finne gleden, det er det viktigste. Snø eller ikke snø.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s