Anleggsgjengen

Blant de ansatte her på bruket finner vi et knippe muntre herrer fra Polen. De bor på gården 7-8-9 mnd i året – avbrutt av noen hjemreiser – og jobber i anleggsavdelingen samt hjemme på gården der de utfører alt mulig slags arbeid. Blant dem finnes både snekkerferdigheter og rørleggerkunnskaper, som selvsagt er gull verd. De rydder og reparerer, de holder øye med vanningsbehov, de graver opp trær, de luker, de potter, de losser lastebiler, de gjør vedlikehold – de gjør faktisk alt mulig, uten plunder og heft, og er en kjemperessurs for bedriften.

Den perioden de er her, jobber de så mye de kan innenfor arbeidslivets regler. Naturlig nok vil de tjene mest mulig. Normal arbeidsdag benyttes i all hovedsak til anleggsarbeid «ute i felten», mens det er anledning til å jobbe noen timer hjemme på gården i tillegg.  Lønnsbetingelsene er de samme som for enhver annen i samme jobb.

Som sagt er dette menn med godt humør,  men også med høy arbeidsmoral og mye selvstendighet. Dukker det opp en hindring, ja, så fikses det, sånn at arbeidet kan fortsette. Det skal ikke stikkes under en stol at språkproblemer kan forkludre et og annet, men den vektskålen veier ikke mye i forhold til allsidigheten og arbeidsevnen hos disse karene.

Hva gjør så anleggsavdelingen?

20180621_162635Våre gul/grønn-kledde menn kan være å se i privathager og som del av større byggeprosjekter, der de utfører planlagte hageanlegg, dvs. steinlegging, muring, planering, plenlegging, anlegging av bed, planting osv. – alt som gjør en hage eller et annet uteområde pent og funksjonelt.

Disse gutta er hjemmefra store deler av året, borte fra familie og venner, og jobber mange timer i uka for å få mest mulig penger ut av oppholdet. For dem er det en mulighet til å oppnå god økonomi, og for oss, en næring som er sterkt sesongpreget og ikke kan tilby helårsengasjement, representerer de nødvendig arbeidskraft. Våre polske arbeidere har flere års fartstid her på bruket, og vi håper de vil fortsette å komme hit med sine kunnskaper, sin erfaring og sin arbeidssomhet – og ikke minst med sin evne til høylytt godt humør 😀

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s