Juni: Stemningsrapport

Våren er ei travel tid i hagesenterbransjen. Ikke minst i år, da varmen så plutselig var over oss etter en langtrukken vinter. På en måte hoppet vi over våren og begynte rett på sommeren. Finvær og varme i det meste av mai lokket oss ut og satte oss i sving med hage og uterom. Flotte dager! Ikke lenger bruk for ullklær og fjellsko. Sissels gamle sko har sett sin siste vår i hagesenteret, men jammen har de måttet jobbe sånn som Sissel løper.20180321_183016
I hagesenteret er det denne tiden som skal gi oss livsgrunnlaget – noen få uker gir hoveddelen av årets inntekt. Da er vi kjempeglade for å få besøk av så mange trivelige kunder, og målet vårt er at alle skal få god veiledning og service. Samtidig har vi mange oppgaver i forbindelse med varemottak og varefylling, bestillinger, vanning, produksjon osv., og i den mest hektiske tiden kan det skorte litt på kapasiteten til å ta seg av alle på ønskelig vis – men vi prøver!

Nå er den aller travleste perioden over, og vi har tid til å tenke på flere gjøremål. Alle planter på bruket har fått en dose gjødsel, og det vil bli gjentatt senere på sommeren. Det er viktig i hagen også – plantene må ha næring for å prestere det resultatet vi ønsker av dem i form av vekst, blomstring og frukt.

Vi steller plantene våre –  klipper, binder opp, luker, potter om….. Innimellom har vi tid til å rydde og feie. Denne kosten har i alle fall stått stille lenge nok nå 😀20180613_095925
Mens vi jobber blant plantene, blir vi sjarmert av mange av dem. Vi som jobber her, er nok over snittet interessert i hageplanter, og mange bruker mye av lønna til nyanskaffelser. Vi blir jo «utsatt for» et kjempeutvalg av planter, det er ikke ende på variasjon i farger, form, vekstmåte, duft, og alle andre små detaljer vi blir oppmerksomme på.

Lerketreets myke, unge nåler….nellik som dufter som en nyåpnet pose nellikspiker….granbar i lekre farger

Dessuten bruker vi mye av lønna på is…..Heidi er i ferd med å gjøre opp for noen dagers forbruk fra isdisken 😀

20171010_122655

Vi håper på flere fine sommerdager i hagesenteret, med besøk av masse hyggelige kunder. Og at vi får spist mer is 😉20180608_124141

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s